Den engelske kanal

”Nothing great is easy”
(Cap. Matthew Webb) 

I november 2017 stod jeg overfor en menisk operation og dermed havde jeg lange udsigter til at komme til at løbe langt igen. Beslutningen var nem, det var nu jeg ville bide skeer med den helt store svømmeudfordring den engelske kanal.

At svømme over den engelske kanal er måske ikke den største prøvelse en svømmer kan udsætte sig selv for, men det er utvivlsomt den mest kendte og mytiske af alle svømmestrækninger.

Siden 1875, hvor Captain Matthew webb som den første svømmede over den kanalen har det været det største mål for alle ambitiøse openwater- og marathonsvømmere.
Ca. 9 danskere har gennem tiden gennemført strækningen

Selve svømningen går fra kysten omkring Folkestone-Dover over til den franske kyst. Strækningen er i fugleflugt på 34 km, men på grund af tidevandet som skrifter hver 6. Time, så kommer den enkelte svømmer til at svømme noget længere.

Det særlige ved den engelske kanal er, at svømningen skal foretages uden brug af våddragt. Da den engelske kanal har samme vandtemperaturer som ved de danske kyster, så kan det hurtigt blive en kold fornøjelse.

Så det er kombinationen af mange km, heftigt tidevand og temperaturer på 16-18 grader som gør den engelske kanal til en spektakulær ekstremsport.

At svømme oven den engelske kanal kræver forberedelser og en del økonomi.

Forberedelserne indbefatter:

4x ugentlig svømning, hvoraf det ene pas er af længere varighed på minimum 2 timer.
2x ugentlig coretræning, primært mave og ryg
Fra maj måned skal en del af svømmetræningen foregå i open water, så kroppen vænnes til koldt vand.

Økonomien:

Det koster ca. 25000 kr. at booke en certificeret pilotbåd. Piloten og hans besætning kender den engelske kanal ud og ind og kan guide svømmeren sikkert gennem tidevand og skibstrafik.

Dertil kommer flybilletter og ophold i England.

I alt kommer turen til at koste 50000 kr.

Disse penge har jeg rejst via sponsorater fra erhvervsliv og crowdfunding blandt mine svømmere og venner. Jeg er jer alle dybt taknemmelig.

I kan følge mine forberedelser ovre på bloggen.

Sponsorer