Livet er for kort til en forkert våddragt

Da jeg startede min open water svømme karriere var der ikke mange våddragter, at vælge imellem og kvaliteten sammenlignet med dragterne idag var ringe. Man kunne mærke sine skuldre i flere dage efter, at man havde svømmet i en dragt.

Som så meget andet har også våddragtsteknologien undergået en revolution. Neoprenen er blevet langt smidigere, især i skulderpartiet og opdriften er langt bedre fordelt, da gode våddragter idag består af paneler af forkellige mm tykkelse.

 

Men lad mig lige nævne, hvad en god dragt skal kunne:

1) Holde dig varm/neopren tykkelse

2) gøre dig hurtigere/opdrift især på bryst og lår

3) Ikke trætte dig i skuldrene for hurtigt/ neoprenens fleksibilitet 

4) Passe med dit ambitionsniveau og pengepung

Ovenstående betyder at ingen dragt kan levere det hele til svømmeren.

En dragt der leverer masser af opdrift vil også være en varm dragt på grund af neoprentykkelsen. Så ved meget varme temperaturer vil den være ulidelig, at have på og der vil en tyndere dragt være at foretrække.

Man bør også undgå de dragter der har ærmer eller sider af stof, da de vil være alt for kolde. Stoffet kan ikke i tilstrækkelig grad holde vandet ude og gennemstrømningen af vand vil gøre dragten kold at have på. Tilgengæld er disse dragter billige.

Jeg har selv forskellige dragter alt efter formålet med min træning/konkurrence.

- Jeg bruger en Sailfish one eller Sailfish Ultimate IPS til mine lange træninger da dragterne er varme og giver masser af opdrift. Her kunne den nye T04 dragt fra Colting wetsuits blive en værdig afløser.

- Jeg konkurerer i Sailfish G-range, da fleksibiliteten i skuldrene er uforlignelig og efter min mening klart den hurtigste dragt på markedet.

- Jeg har afprøvet den nye sailfish Ignite og det er klart en dragt til sommermånederne. Lækker fleksibilitet men lidt koldere end de andre dragter.

Jeg vil helt klart anbefale, at man har 2 dragter som man kan vælge imellem.

Det svarer til at løberen har en sko til marathonløb og en anden til 5 km.

Søndag den 16/8 afholder jeg et tryout ved Helgoland fra 08-11 hvor du kan komme og prøve alle ovennævnte dragter. Jeg vejleder om størrelse og model.

Og der er gode rabbatter på dagen.

 

Livet er for kort til en dårlig og forkert våddragt

 

Martin

 

 

 

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort