Sikke en vintersæson og nu åbner sæsonen for alvor

Marts lakker mod enden og jeg kan se tilbage på årets første tre måneder som godt nok forløb noget anderledes end planlagt.

Det var min plan for 2021, at svømme mindst 1000 km i bassin og open water og det ville betyde en ugentlig træningsmængde på minimum 20 km.

Corona nedlukningen den 9 dec. vendte dog op og ned på den plan.

Så nu kan jeg se tilbage på de tre første måneder, hvor jeg overhovedet ikke har fået svømmet alle de km, som jeg gerne ville og alligevel er jeg rigtig godt tilfreds.

For det første har jeg og ligesindede fra Copenwater samt andre klubber svømmet langt i open water. Med det rette udstyr (læs en af mine forrige blogindlæg) kan man rent faktisk svømme langt i open water. Ja det er koldt og ekstremt men det kan lade sig gøre og straks opstår nye målsætninger.

Med Hans Henrik Heming, John Lerke og Martin Backs har jeg opnået mål jeg ikke troede muligt før Corona. 

Med ovennænvte herrer har jeg svømmet ude uanset vandtemperaturer samt vind og vejr iøvrigt. Vi har endda ageret isbrydere udfor Helgoland da vinteren lige kiggede forbi i februar.

De mål jeg sætter mig i øjebliket er distancemål. Her er Amager strandpark fantastisk, da en tur rundt om laguneøen er præcis 5 km, hvis man starter fra Jollerampen. Alle svømninger har været med vandtemperaturer under 5 grader.

De fleste træningsture har været mellem 1,2-3,5 km. Men vi har også haft nogle af de lange ture:

Januar: 1 tur på 5 km 

Februar: 1 tur på 7,5 km

Marts: 3 ture på 5 km

Vi har hermed bevist, at openwater sæsonen kan dyrkes hele året rundt, selvom man ikke er til Issvømning (uden våddragt)

I Gentofte er der endda blevet svømmet længere. Det forlydes, at der er blevet svømmet 10 km i marts. Så sejt og tillykke.

For det andet har jeg dyrket en masse elastiktræning. Selvom jeg langtfra har svømmet så mange km som jeg plejer, så føler jeg mig stærk som aldrig før.

Min elastiktræning er derfor kommet for at blive. Sammen med elastiktræningen har jeg trænet min core, så kroppen kan klare de lange togter der venter på mig.

Lad mig kort se fremad:

April bliver måneden, hvor to ting sker.

- Jeg svømmer mindst 10 km i våddragt.

- Våddragten bliver smidt og jeg gør mig klar til den første runde på 5 km uden våddragt.

Maj bliver helt vild er jeg sikker på. Og det er sjovt at tænke på, at vi før Corona først gik i gang med open water netop i maj med svømud.

 

Vi mennesker kan meget mere end vi tror og det er bare med at komme igang.

 

Skal du have hjælp til din crawlteknik?

Skal du have lagt en træningsplan?

Skal du lære at svømme i openwater?

Skal du have en ny våddragt?

 

Så kontakt crawleksperten, jeg er der for dig!

 

Martin

 

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort