Nu sættes slutspurten ind!

Den 6/11 2017 svømmede jeg de første 3000 m på vejen mod den engelske kanal 2019. Siden er det blevet til mange km og mange tanker og forberedelser.

Men nu nærmer det sig med hastige skridt. Dog skal der lige gøres det sidste arbejde i vandet inden jeg sammen med min familie drager mod London og får nogle velfortjente nedtrapningsdage.

De næste 4 uger bliver træningsmæssigt kulminationen på hele rejsen.

Jeg skruer max. op for gashåndtaget med hensyn til træningsmængde.....Jeg føler mig stærk og en uges sygdomsperiode er jeg kommet godt over.

Jeg er blevet lidt for tyk, men bilder mig ind, at de kommer mig tilgode i det kolde engelske kanalvand!

Så de næste 4 uger står den på en 15 km, en 20 km, en 20-23 km  og dagen inden afrejsen på en 15 km. Og det ugentlige træningsmængde bliver på 25-35 km.

Disse nøglepas skulle gøre mig så meget klar som jeg nu engang kan blive i denne omgang.

Jeg oplever at jeg er dus med vandet som aldrig før.....Jeg glider på et helt andet niveau og har fanget en fantastisk rytme/pace som jeg tror jeg kan holde i mange timer. Rammer jeg dagen og er vejrguderne med mig, så er der nogle som får sig en overraskelse:=)

I lørdags var jeg til Gudenåen open water på 10 km for at teste mig selv. Det var i våddragt, da det jo trods alt også var en konkurrence.

Det gik over alt forventning. jeg vidste at jeg skulle holde øje med sidste års vinder af senior rækken Claus Hauge Thomsen, en tidligere topsvømmer på 2.03 m. Jeg lagde mig bevidst i fødderne på Claus sammen med en anden senior hardhitter Henry Stokholm.

Det er meget specielt at svømme op imod strømmen de første to km. Man skal næsten helt ind i sivene for at slippe for strømmen og jeg havde nogle begyndervanskeligheder. Men hver gang jeg tabte Henrys fødder, kunne jeg sætte speed på og fange dem igen (det første tegn på at man er stærk)

Ved vendepunktet havde Claus fået 30 sek forspring ned til Henry og mig.....og så rundt om bøjen og hurra hvor det gik..............Nedstrøms som en speedbåd.....

Først kom jeg op på siden af og forbi Henry og så begyndte jagten på Claus og efter en 1 km fangede jeg også ham.......Efter 6 km kunne jeg mærke at jeg havde fået et hul og nu gjaldt det bare om at holde trykket og kadencen.......Jeg kommer i mål ca 3 minutter før Claus og det beviser at formen er god......Jeg bliver nr. 3 overall og nr. 1 for seniorerne, så jeg måtte pænt vente på præmieoverrækkelsen. Det bliver man aldrig for gammel til.

De næste dage skal jeg sidde og udarbejde manual for rejsen, så vi får det hele med og vi er klar til at livestreame når jeg bliver smidt i kanalen.

Det hører I meget mere om senere.

Knus

 

Martin

 

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort