Ikke for enhver pris!

Open water svømning er en stor del af mit liv, både professionelt og i min fritid.

Jeg elsker simpelthen at svømme og prøver i en hektisk hverdag, at få presset lidt svømning ind, hvor det er muligt.

Jeg længes efter at lave de store bedrifter, svømme over den engelske kanal eller andre steder som det kræver blod, sved og tårer at opnå.

Men det er trods alt kun noget vi "leger" og kun noget vi gør for vores egen skyld. Grundende til, at man søger de vilde bedrifter kan være mange, men det skal ikke gøres for enhver pris.

F.eks. kan vejr og vind være den forhindrende faktor. Man bør ikke sætte sit eget liv på spil i det egocentriske trip på jagt efter sig selv og ej heller skal man træne i tordenvejr eller under kraftig fralandsvind. Der kommer altid en ny mulighed.

Det samme gør sig gældende når jeg bliver spurgt ind til om jeg ikke skal prøve at krydse Gibraltar strædet. Her er svaret et rungende nej. 

Gibraltar strædet er en del af oceans sevens som er open water svømningens pendant til bjergbestigernes seven summit.

Her indgår iøvrigt Den engelske kanal, Den Irske kanal, Cooks kanal, Catalina kanal (ved Los Angeles) Tsugarus strædet (japan) og Moloka`i kanalen ved Hawaii.

Ingen danskere har endnu taget alle 7 og det kunne da være fedt, hvis man blev den første. 

Men af etiske grunde ønsker jeg ikke, at svømme over Gibraltar strædet. Jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene. Skulle jeg svømme over det sted, hvor flygtninge drukner i hobetal bare for at tilfredstille mine egne behov? Det bliver et nej tak herfra.

Så oceans seven kan kun blive oceans six for mit vedkommende indtil vi har løst flygtningeudfordringerne. Det sker ikke ved at lukke øjnene men ved, at hjælpe, støtte og vejlede så folk overalt i verden bliver i stand til at skabe deres egen fremtid og måske den fremtid indebærer open water svømning af lyst og ikke af nød!

Der er så mange andre steder der venter på, at blive krydset eller øer der venter på at blive svømmet rundt om......Og jeg glæder mig allerede:=)

Hav alle en fantstisk sommer med masser af smukke, seje og lækre svømmeture i fællesskab med ligesindede. Det er stærkt vanedannende.

 

Martin

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort