hvad svømmer jeg for?

Hvad svømmer man egentlig for? Er det for præstationernes skyld? For rampelyset når man lykkes? eller den daglige rutine, hvor træning indgår som en naturlig del af ens liv?

Måske er det alle tre i et godt miks.

Jeg har tænkt meget over det i den sidste tid og er kommet frem til, at vejen til målet faktisk er målet i sig selv. At holde sig i god form, få trukket vejret, få hjertet til at arbejde lidt ekstra. For mig er det blevet det essentielle.

For mig er det vigtigt, at udfordre mig selv og sætte høje mål.

Før gjorde jeg dette uden, at tænke over mulige konsekvenser for familien og andre områder af tilværelsen.

Jeg vil gerne smadre enhver illusion om, at dyrkelsen af ekstremsport giver energi til andre områder af livet. Det gør det ikke! Har man trænet 3-6 timer er man ikke i stand til at "spille klarinet" for nogen som helst. 

Den regelmæssige motion er til gengæld energioptimerende  og bør derfor være den der driver værket.

Når man så alligevel sætter sig et stort mål er det vigtigt, at man har alle med på bagsmækken, så de nødvendige hensyn kan tages.

 

Når jeg derfor skal sætte mig nogle mål for 2022 er det med ovenstående som udgangspunkt.

Min daglige træning skal skabe den grundform der gør, at jeg kan nå mine mål med forholdsvis kort træningsoptimering.

 

Mål nr. 1 kan derfor ikke være andet end 1000 svømmede km i 2022

For at opnå dette, skal jeg i vandet ca 4 gange om ugen og i snit svømme 20 km om ugen. Jeg har brug for restitution, så målet er et langt pas om ugen og 3-4 kortere pas.

Mål nr. 2 er at svømme hurtigt til de konkurrencer jeg stiller op til. Indtil videre er Christiansborg rundt og 5 km Dm i støbeskeen. Jeg elsker intervaltræning i svømmehallen og det er godt afsæt for, at kunne blive hurtigere.

Mål nr. 3 hedder sund og bælt. 

De ligger der jo Øresund og Storebælt. Så de hak må gerne komme i bæltet i år.

Mål nr. 4 At vedblive med at optimere min svømmeteknik. Et arbejde jeg bruger rigtig meget tid på, både når jeg selv svømmer eller når jeg træner/underviser andre. Min egen svømning gør mig bedre som træner. Jeg står ikke bare på kanten og kæfter op, men mærker hele tiden på min egen krop, hvad der virker eller ikke virker.

Jeg skal selv kunne det, som jeg beder andre om, det sætter jeg en ære i.

 

Jeg ønsker alle et rigtig godt svømmeår. 

 

Martin Empacher

openwater agegroupsvømmer og svømmetræner

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort