En dag i svømmetrænerens liv

Onsdag den 2/9

Vækkeuret er sat til kl. 05.00 men jeg vågner kl. 04.54.

Det er en vigtig dag, for det er dagen, hvor min efterårssæson indendørs starter (efter en ufrivillig pause på mere end et halvt år) Og samtidig har jeg fælles afslutnming for mine tre ow hold om aftenen på Bellevue. Det bliver en laaaaang dag i svømningens tegn.

Kl. 06.15 står jeg klar i Kildeskovhallens forhal, klar til at tage imod mit første hold. Idag skal jeg kun tage imod en ny svømmer, de øvrige 10 svømmere på de to morgenhold er gengangere. Det er et faktum jeg er meget stolt og ydmyg over. Tænk at alle mine 5 hold er besat med svømmere som kommer igen sæson efter sæson....det er helt fantastisk.

Humøret er højt på holdene, de gode jokes og bemærkninger sidder løst og tiden flyver afsted.

Efter Kildeskovshallen er det videre til Værløse svømmehal, hvor resten af dagen skal tilbringes. På vejen når jeg dog både forbi mit lager på Østerbro for at hente demodragter til senere samt indkøb i den lokale Netto, så jeg er klar til afslutning om aftenen.

Jeg rammer Værløse og har naturligvis købt chokolade til verdens bedste halpersonale. Ingen sure bademestre her, kun smil og glæde.

Jeg bliver modtaget med åbne arme og det er dejligt, at være tilbage.

Kl 11 starter min undervisning 

Første svømmer er en dreng på 7 år med autisme. At arbejde med voksne/børn med særlige udfordringer er utrolig spændende, livsbekræftende og ofte knytter vi et særligt bånd, træner og svømmer imellem.

Det går godt og drengens mor er glad og vil gerne fortsætte i et fast forløb.

 

Fra 11.30-13 er det min tid til at træne. det bliver til 2,5 km og herunder 1 km med mine håndplader som jeg ikke har svømmet med i en evighed. Det er er hårdt og det føles godt.

Fra kl. 13-16 har jeg privatundervisning af først en voksen begynder fra Malaysia, så undervisningen foregår på engelsk. Derefter et modent ægtepar som gerne vil lære kunsten at svømme crawl. Og tilsidst en mandlig Ironman som gerne vil blive hurtigere i vandet.

Alt kører og livet er dejligt og meningsfyldt.

Kl. 16 kommer mit hold som svømmer hver uge. Alle er igen gengangere og de kender efterhånden hinanden rigtig godt. De er alle blevet kompetente svømmere og at være træner for dem er en fornøjelse. Grinet er aldrig langt væk på det hold!

Kl. 17 skal jeg have fart på, for nu står den på afslutning for mine tre ow hold på Bellevue. Sæsonen har været helt fantastisk og igen har det været en fornøjelse og et privilegie.

Det pisser ned da jeg når frem og tænker straks, at vi må aflyse. Men næ nej! Der står 18-20 af mine svømmere klar med våddragt og de vil da svømme:=)

Så mens de svømmer sig en tur gør jeg klar med vin, øl, vand og chips på det medbragte campingbord.....Og taler våddragter, da der er flere der lige skal prøvesvømme en Sailfish Ignite og en af de nye T04 fra Colting.

Det bliver en hyggelig afslutning og kl. 19.45 kan jeg køre mod Østerbro for, at aflevere mit udstyr på mit lager inden jeg rammer det lille hjem på Vesterbro kl. 20.30

Er jeg træt efter sådan en dag?? Ja men samtidig fyldt op med masser af positiv energi og glæde over, at give mennesker en god oplevelse og være med til at udvikle dem.

Dagen slutter naturligvis med, at jeg skriver et kort opslag på FB samt får sendt nogle fakturaer ud på det købte udstyr i løbet af dagen.

Og det bedste er: Jeg gør det igen på onsdag:O)

 

Jeres træner

 

Martin Empacher

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort