Det rette udstyr til vintersvømning

Vintersvømning er blevet populært. Dels på grund af nød men flere og flere har fået øjnene op for, at det faktisk godt kan lade sig gøre, at få svømmetrænet lidt i openwater i vintermånederne.

Med vandtemperaturer under 10 grader, må der dog udstyr til for langt de fleste svømmere.

Jeg vil i dette blogindlæg gennemgå, hvad der skal til for, at være klædt rigtigt på, så man kan holde til det kolde vand

1) Dragten skal være tyk men samtidig fleksibel.

Jeg anbefaler dragter med en neopren tykkelse på 4-5 mm på maven. Det er især de indre organer der skal beskyttes. Derfor dur en billig økonomidragt ikke. Jeg anbefaler enten en sailfish Attack eller en sailfish One eller en Colting T04. De er både varme men samtidig med masser af fleksibilitet i skuldrene.

2) Indenunder dragten kan man udover badetøjet have enten en svedundertrøje eller en ærmeløs neorepnoverdel evt integreret med hætte. sidstvævnte kan købes i kitesurf eller dykkerforretninger.

3) Hovedet skal beskyttes. Jeg svømmer selv personligt med en neoprencap fra Sailfish samt førnævnte neoprenoverdel med hætte udover. Det beskytter både mit hoved fra varmetab samt min nakke og hals. Udover dette har jeg en normal badehætte på, primært for at være synlig i vandet.

4) hænder og fødder. Jeg bruger både neoprenhandsker og neoprensokker. Mit udstyr er fra Sailfish. Desværre er dette udstyr først tilgængeligt på min shop igen fra februar. Derfor vil jeg indtil videre igen anbefale kitesurf eller dykkeforretninger. med hensyn til sokker må det ikke være med fastsål, det skal være en neoprensok. Jeg er selv igang med at eksperimentere med tykkelse, da det personligt er fødderne jeg fryser om når jeg svømmer.

5) Briller. Jeg bruger openwater briller fra min egen webshop. De suger fantastisk til ansigtet, giver et godt udsyn samt og ikke mindst beskytter en større del af ansigtet mod det kolde vand. De er helt fantastiske.

6) Beskyt dine ører mod det kolde vand. Jeg bruger swimears fra min egen shop. der findes simpelthen ikke bedre ørerpropper på markedet efter min mening.

7) Sikkerhed. Jeg svømmer aldtig uden min swimbouy/havtaske og her om vinteren altid med en lygte nede i tasken.......

8) Husk det varme tøj til efter din svømning da afkølingen fortsætter efter endt svømning.

Køb dit udstyr på www.crawleksperten.dk og/eller kom til mine tryouts i denne uge. 

Onsdag kl 15 på svanemølle stranden

Lørdag kl 10 på jollerampen på Amager strandpark

 

God fornøjelse, det venter mange eventyr derude og venter på os!

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort